Toename grijze scheidingen

Een op de drie huwelijken loopt uit op een scheiding. Daarbij komt dat steeds meer 50-plussers besluiten te gaan scheiden. De grijze scheidingen.

Het aantal 50-plussers dat besluit de handdoek in de ring te gooien wordt steeds groter. In 2004 waren er 9000 50-plussers die besloten te gaan scheiden. Ondertussen ligt dit aantal op zo’n 16.500 mensen.

Financiële onafhankelijkheid:
Een belangrijke factor voor  deze stijging is de financiële onafhankelijkheid. Bleef de vrouw vroeger  thuis om voor de kinderen te zorgen en ging de man naar zijn werk, dit is totaal anders. Steeds meer vrouwen werken en hebben een eigen inkomen, waardoor de financiële drempel om te gaan scheiden gedeeltelijk wordt weggenomen.

Langere levensduur:
Een andere belangrijke factor is de langere levensduur. Mensen leven langer en willen ook juist na hun pensioen kunnen genieten en dan het liefst samen met iemand van wie ze echt houden. Dit kan ervoor zorgen dat mensen rond hun 60ste toch besluiten een knoop door te hakken en alleen verder te gaan in de hoop de liefde van hun leven alsnog tegen het lijf te lopen. Nou is het tegenwoordig ook een stuk makkelijker om weer iemand te ontmoeten door de komst van datingsites.

Mediation101
Veneweg 103 B
7946 LH  Wanneperveen
tel. 0522-700242

info@mediation101.nl
www.mediation101.nl

Ron Bults
Hannette Webbink

Heb je een vraag of wil je weten hoe je verder kunt? Stel je vraag en wij reageren snel en vrijblijvend. Wij zijn er voor jou!

Aangesloten bij:

Geaccrediteerd Familiemediator

Scroll naar top