Alimentatie?

Alimentatie:

Wil je zelf de kinderalimentatie berekenen?

Klik dan op onderstaande link:
Bereken kinderalimentatie nu

Alimentatie

Alimentatie, wat krijg ik of wat moet ik betalen?! Je wilt natuurlijk graag weten hoe jullie er financieel voorstaan na de scheiding. 

Kinderalimentatie

Allereerst kijken we of er voldoende ruimte is om de kinderen door te laten leven net zoals voor de scheiding. 

WAT KOSTEN DE KINDEREN?

De kosten voor de kinderen worden na de scheiding naar draagkracht verdeeld. Uitgangspunt is dat de kinderen zoveel als mogelijk hetzelfde leven kunnen leiden als voor de scheiding.

Kinderalimentatie gaat dus voor op partneralimentatie.

Als ouders kunnen jullie zelf afspreken wat de hoogte is van een eventuele kinderalimentatie. De rechter toetst wel of dit niet te laag is. Hierbij zal de rechter kijken naar wat het kind kost en wat kan worden betaald.

Een kind heeft recht op alimentatie tot 21 jaar. Vanaf 18 jaar wordt de alimentatie rechtstreeks aan het kind betaald. Studeert het kind en is het ouder dan 21 jaar, dan bestaat er alleen nog een morele betalingsverplichting.

Wij kunnen een gedegen berekening van de kinderalimentatie maken. Wil je zelf aan de slag?  Klik hiernaast op link.

Heb je recht op partneralimentatie?

Je hebt alleen recht op partneralimentatie als er na het toekennen van kinderalimentatie nog geld over is. Of als je geen kinderen hebt natuurlijk.

Als jullie samen kinderen hebben wordt er eerst gekeken hoeveel kinderalimentatie er moet of kan worden betaald en door wie.

Is er dan draagkracht over en heeft een van jullie behoefte aan financiële ondersteuning om zoveel als mogelijk dezelfde levensstandaard te behouden als voor de scheiding?

Dan kan ook partneralimentatie worden toebedeeld.

Wij kunnen een professionele berekening maken of en hoeveel partneralimentatie er betaald kan worden!

Zeker voor ondernemers is een goede berekening noodzaak. Wij gebruiken hiervoor een kasstroomberekening. Bel voor meer informatie, wij helpen je graag verder. 

Mediation101
Veneweg 103 B
7946 LH  Wanneperveen
tel. 0522-700242

info@mediation101.nl
www.mediation101.nl

Ron Bults
Hannette Webbink

Heb je een vraag of wil je weten hoe je verder kunt? Stel je vraag en wij reageren snel en vrijblijvend. Wij zijn er voor jou!

Aangesloten bij:

Geaccrediteerd Familiemediator

Scroll naar top